Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Tavuklu Milföy Çanakları

(Tavuklu Milföy Çanakları nasıl yapılır)

Tavuklu Milföy Çanakları için kullanılan malzemeler :
4 adet milföy karesi
250 gr. haşlanmış tavuk
2 adet patlıcan
1 adet yumurta
2 adet sivribiber
1 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı kaşar peynir rendesi
karabiber
kırmızıbiber
tuz

Tarifi :
Milföy hamurlarını oda ısısında bekletin ve bir kaseyi ters çevirip yağlayın. Milföy hamurlarını kaselerin üzerine koyup çanak şekli almalarını sağlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 5-10 dk. kadar pişirin. Tavukları ve patlıcanları küçük küçük doğradıktan sonra yağda kızartın. Doğranmış biberleri de ekleyip iyice kavurun. Bu karışımı milföy çanaklarının içine koyun. Üzerine kaşar peyniri serpin ve fırında 5 dk. kadar bekletip erimesini sağladıktan sonra servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 25 Nisan 2004

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.