Ana Sayfa > Kompostolar - İçecekler > Gül Şurubu

(Gül Şurubu nasıl yapılır)

Gül Şurubu için kullanılan malzemeler :
15- 20 adet kokulu pembe gül
5- 6 kahve kaşığı limon tuzu
5- 6 gelincik

Tarifi :
Gülün beyaz, gelinciğin siyah dipleri kesilir, yıkanır. Bir kavanoza doldurulup limon tuzu konur. Üzerine su doldurulur. Kapak kapatılıp 1- 1,5 ay bekletilir.

Kullanılacağı zaman: 1 bardak suya 1,5 çorba kaşığı esas olmak üzere şekerli su hazırlanır. İstenen oranda gül şurubu ilave edilir. Karıştırılıp buz atılır.

Yemeğin mevsimi : Yaz
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 30 Kasım 2003

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,020 saniyede oluşturuldu.