Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Hurma, İncir ve Kayısılı Kek

(Hurma, İncir ve Kayısılı Kek nasıl yapılır)

Hurma, İncir ve Kayısılı Kek için kullanılan malzemeler :
42 gram yaş maya
500 gram un
180 ml. süt
125 gram şeker
300 gram tereyağı
2 adet yumurta sarısı
15 gram baharat karışımı (kişniş
1/4 çay kaşığı tuz
125 gram hurma
125 gram kuru incir
125 gram kayısı
200 ml. portakal suyu
1 adet portakal kabuğu rendesi
75 gram şeker
50 gram şam fıstığı
50 gram kıyılmış badem
50 gram pudra şekeri
50 ml. konyak

Not:
Hazırlama süresi 105 dakika
289 kalori

Tarifi :
Mayayı ufalayın, 50 ml. ılık süt ve 15 gr. şekerle karıştırın. Üzerine 30 gr. un serpin. Üstü kapalı olarak ılık bir yerde 15 dakika bekletin. Bir kabın içinde kalan un, şeker, 130 ml. süt, tuz, yumurta sarısı, maya karışımı ve baharatları mikserin hamur karıştırma uçları ile karıştırın. 100 gr. yumuşak tereyağını parça parça ilave ederek bir hamur elde edin. Üstü kapalı 1 saat bekletin.

Hurma, incir ve kayısıyı küçük küpler halinde doğrayın. 50 ml. konyakta 10 dakika bekletin.Portakal suyu, portakal kabuğu ve 75 gr. şekerle bir taşım kaynatın. Isıyı düşürün, üstü açık olarak 8-10 dakika suyunu çekene kadar pişirin, soğumaya bırakın.

Fıstıkları kıyıp, bademlerle karıştırın. Hamuru elle yoğurun, unlu tezgahta 45x35 cm. ebadında açın.Meyveler, fıstık ve badem karışımını üzerine yayın. Kısa tarafından başlayarak rulo yapın. Birleşme yeri üste gelecek şekilde 39,5 cm. uzunluğundaki yağlanmış kek kalıbına yerleştirip bastırın. Hamuru kalıpla beraber, kağıt serili tepsiye ters çevirin ve 15 dakika dinlendirin. 180o C ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 45 dakika pişirin. Kekin üzerinden kalıbı alıp, keki 10-15 dakika daha pişirin.

150 gr. tereyağını eritin, sıcak kekin üzerine ve yanlarına sürüp soğumaya bırakın. Kalan 50 gr. tereyağını da eritip soğumuş keki tekrar yağlayın ve 50 gr. pudra şekeri serpin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 24

Gönderen : varol
Gönderdiği tarih : 07 Haziran 2004

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.