Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Cheese Cake

(Cheese Cake nasıl yapılır)

Cheese Cake için kullanılan malzemeler :
1 kahve fincanı margarin
1 paket yulaflı bisküvi
1 paket çikolatalı bisküvi
1 paket (250 gr) krem peynir
2 kahve fincanı tozşeker
1 kahve fincanı süt
2 yumurta

Süslemek için
Çilek ya da mevsim meyveleri
Krem şanti

Tarifi :
Margarini eritip soğumaya bırakın. Bisküvileri ufalayın ya da robottan geçirin. Margarini ilave edip ezerek karıştırın. 18 cm çapında kelepçeli bir kalıbın tabanına yağlı kağıt döşeyin. Bisküvili karışımı kalıba yayıp metal bir kaşığın arkasıyla bastırarak üzerini düzeltin. Krem peynir, tozşeker, süt ve yumurtaları derin bir kaba alıp pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Karışımı kalıptaki bisküvilerin üzerine yayın. Kalıbı, daha büyük başka bir kabın içine yerleştirin ve kalıbın yarısını kaplayacak kadar su doldurun (Benmari Usulü). Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 1 saat pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Cheesecake kalıbını buzdolabında 4-5 saat bekletin. Kelepçeyi açıp Cheese Cake’i dikkatlice çıkarın. Üzerini krem şanti (veya kaymaklı dondurma) ve meyvelerle süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Not:
Pişirme Süresi : 60 dk

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : varol
Gönderdiği tarih : 07 Haziran 2004

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.