Ana Sayfa > Tatlılar > Vişneli Pratik Turta

(Vişneli Pratik Turta nasıl yapılır)

Vişneli Pratik Turta için kullanılan malzemeler :
125 gr margarin
2 yumurta
1 su bardağı pudraşeker
1 su bardağı mısırunu
1 su bardağı beyaz un
3 çorba kaşığı yoğurt
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı gazoz
1 kâse taze vişne

Üzeri için:
1 çorba kaşığı pudraşeker
1 çorba kaşığı vanilya

Tarifi :
Yuvarlak 18 cm çapında bir kek kalıbını yağlayın. Vişneleri yıkayıp çekirdeklerini ayıklayın ve suzgece alın.

Yumurtaları çukur kaba kırıp pudraşekerle iyice çırpın. Margarini eritip ılıtın.

Şekerli yumurtaya her iki unu, yoğurt, kabartma tozu, vanilya ve eritilmiş margarini ilave edip iyice çırpın.

Hazırladığınız hamuru kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında kapağını açmadan 15 dakika pişirin. Fırın ısısını 175 dereceye indirip 20 dakika daha pişirin.

Kalıbı fırından alıp ters çevirerek keki ızgara üzerine çıkarın. Soğuduktan sonra enine ikiye kesin. Her iki dilimi de düz tabaklara açıp gazozla ıslatın. Vişneleri alt dilimin üzerine yayın. Diğer dilimi üzerine kapatın. Birer kaşık vaniyla ve pudra şekerini harmanlayıp süzgeçle turtanın üzerine serpin. Dilimleyip servis yapın.

Not:
Hazırlama Süresi : 10 dk
Pişirme Süresi : 35 dk

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : varol
Gönderdiği tarih : 07 Haziran 2004

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,016 saniyede oluşturuldu.