Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Zeytinli Rulo

(Zeytinli Rulo nasıl yapılır)

Zeytinli Rulo için kullanılan malzemeler :
3.5 su bardağı un
2 paket margarin
500 gr beyaz peynir
400 gr biberli yeşil zeytin
2 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı çörekotu

Tarifi :
Peyniri ezerek ufalayın. Margarini eritin. Un, margarin ve peyniri iyice karıştırarak yoğurun.

Hazırladığınız hamuru mermer üzerinde merdane ile 2-3 mm kalınlığında açın. 2 cm eninde 4 cm uzunluğunda küçük dikdörtgenler halinde hamuru kesin. Herbir parçanın ortasına bir zeytin yerleştirip rulo yaparak sarın. Ruloların birleşme yeri altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye dizin.

Ruloların üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Ruloları ortadan ikiye kesip ılık veya soğuk olarak servis yapın.

Not:
Hazırlama Süresi : 15 dk
Pişirme Süresi : 25 dk

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : varol
Gönderdiği tarih : 07 Haziran 2004

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.