Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Eysan Kebap

(Eysan Kebap nasıl yapılır)

Eysan Kebap için kullanılan malzemeler :
4 adet kuzu incik
2 adet patlıcan
2 adet domates
2 adet dolma biber
1 adet soğan
100 gr. margarin
50 gr. salça
250 gr. sıvıyağ
tuz
karabiber

Tarifi :
Kuzu incikler soğan, margarin ve salça ile kavrulur. Yeterince su ilave edilip pişirilir. Patlıcanlar uzun kesilip, kızartılır. Pişen incik etleri patlıcanlara sarılarak tepsiye yerleştirilir, üzerine yarım dolma biber, domates dekor edilerek, sosu üzerine dökülüp fırında pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 16 Haziran 2004

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.