Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Gelin Mantısı

(Gelin Mantısı nasıl yapılır)

Gelin Mantısı için kullanılan malzemeler :
4 adet yumurta
400 gr. un
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı süt
1 çay kaşığı tuz

İç Malzeme :
1 adet patlıcan
80 gr. mantar
80 gr. kıyma
yarım kuru soğan
1 diş sarımsak
10 gr. tuz
10 gr. karabiber
80 gr. tereyağı

Tarifi :
Un havuz gibi açılır. İçine yumurta, yağ, süt ve tuz konup yoğrulur. Hamur 20 dk. inlendirilip merdane ile krep inceliğinde açılır. Yarısı örgü erişte, yarısı normal erişte yapılır ve tuzlu kaynar suda haşlanıp, soğutulur. Bir başka tencerede tereyağı eritilip, soğan, sarımsak, mantar sotelenir. İçine kıyma ilave edilip, tuzu biberi atılarak kavrulur. Zar şeklinde doğranan kızartılmış patlıcanlar bu malzemeye ilave edilir. Alabora yapılarak erişte ilave edilip servis tabağına konur. Üzerine örgü erişte konup, arzuya göre sade veya sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 16 Haziran 2004

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.