Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Limon Soslu Tavuk

(Limon Soslu Tavuk nasıl yapılır)

Limon Soslu Tavuk için kullanılan malzemeler :
4 ad. tavuk göğsü
2 ad. limon
200 gr. krema
40 gr. tane karabiber
200 gr. dil peyniri,
50 gr. tereyağı
tuz

Tarifi :
Limon kabuğu rendelenir. Karabiber ezilir. Tereyağı eritilip, limon kabukları, krema, karabiber ilave edilip 5 dk. kaynatılır. Tavuk ızgarada pişirilip üzerine hazırlanan limon sos dökülür. Daha sonra dil peyniri ilave edilip, fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Pilav veya sebze garni ile servis edilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 16 Haziran 2004

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.