Ana Sayfa > Tatlılar > Top Kadayıf

(Top Kadayıf nasıl yapılır)

Top Kadayıf için kullanılan malzemeler :
250 gr. tel kadayıf
150 gr. margarin
100 gr. çekilmiş Ceviz
100 gr. çekilmiş Yeşil fıstık
200 gr. hurma (çekirdeksiz)

Şurubu İçin:
500 gr. şeker
300 gr. su
1/4ad. limon (birlikte kaynatılır)

Tarifi :
Yağın 3/2si ile kadayıf yumuşatmak için karıştırılır. Fıstık ve cevizin yarısı ile hurma karıştırılıp macun yapılır. 12 parçaya bölünen kadayıfların içine macun konup, top haline getirilir. Kalan yağ, tepsinin içine sürülüp kadayıflar dizilir ve fırında pişirilir. Soğuyunca hazırlanan şurup sıcak olarak üzerine dökülür.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 16 Haziran 2004

Arama


Günün Püfü

Çok miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.





Sayfa 0,026 saniyede oluşturuldu.