Ana Sayfa > Kompostolar - İçecekler > Erik Hoşafı

(Erik Hoşafı nasıl yapılır)

Erik Hoşafı için kullanılan malzemeler :
750 gr. kuru erik
1,5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker

Tarifi :
Erikleri akşamdan, ılık su ile üzerini 4 parmak aşacak şekilde ıslatın. Ertesi gün suyunu süzdürüp iyice yıkayın. Şeker ile suyu tencereye alın. Kaynayınca erikleri şekerli suyun içine ilave edin. Ağır ateşte 2 dk. kaynatın. Dolapta beklettikten sonra soğuk olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 27 Haziran 2004

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.