Ana Sayfa > Kompostolar - İçecekler > Kuru Kayısı Hoşafı

(Kuru Kayısı Hoşafı nasıl yapılır)

Kuru Kayısı Hoşafı için kullanılan malzemeler :
40 adet kuru kayısı
2,5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker

Tarifi :
Kayısıları akşamdan, üzerlerini 4 parmak aşacak kadar su ile ıslatın. Sabah suyunu süzdürüp yıkayın. Kayısıları tencereye alın. Suyunu ekleyip, ağır ateşte 10 dk kaynatın. Şeker ekleyip 10 dk. daha kaynatın. Soğuyunca servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 27 Haziran 2004

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.