Ana Sayfa > Yumurta Yemekleri > Köylü Usulü Omlet

(Köylü Usulü Omlet nasıl yapılır)

Köylü Usulü Omlet için kullanılan malzemeler :
200 gram margarin
10 adet yumurta
300 gram kuzu eti (ince uzun parçalar halinde)
100 gram havuç
100 gram bezelye
1/2 bağ maydanoz (kıyılmış)
2 adet domates (kabuğu soyularak kıyılmış)
1 bardak su
1 çay kaşığı kekik
tuz

Tarifi :
Yağın yarısını tencereye koyup kzdırın. Önce soğanı sonra eti kavurun. Suyunu ilave edip kaynamaya bırakın. Diğer taraftan havuçları kare şeklinde doğrayıp içine atın. Domatesi, kekiği, bezelyeyi, tuzu ilave edip bir iki dakika kaynatın.

Omlet tavasında kalan margarini kızdırın. Çırpılmış yumurtayı içine boşaltın. Sol elinizle tavayı sallayıp, sağ elinizdeki çatalla karıştırın. Yumurta piştiği zaman, tavanın sap tarafından yumurtayı rulo halinde öne doğru kıvırın.

Servis tabağına alıp, üzerine hazırlanan malzemeyi koyun. Maydanoz serpip servis yapabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 30 Kasım 2003

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.