Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Balık Köftesi

(Balık Köftesi nasıl yapılır)

Balık Köftesi için kullanılan malzemeler :
1 kilo palamut
2 dilim bayat ekmek
1 limon
karabiber
kırmızı biber
yenibahar
tuz
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
2 orta boy soğan
1 çorba kaşığı çam fıstığı
4 yumurta
yarım çorba kaşığı dolmalık üzüm
un
galeta unu
zeytin yağı

Tarifi :
Balığı temizledikten sonra az su koyduğunuz bir tencereye koyup üzerine karabiber, tuz bir baş soğan, yarım demet maydanoz ile haşlayın. Haşlanmış balığın suyunu süzün deri ve kılçıklarını ayıklayıp lop etini bir kaba doldurun. Bunun üzerine ıslatılıp suyu süzülmüş ekmekleri, biraz yenibahar, tuz, karabiber, kırmızıbiber, iki yumurta, çam fıstığı, üzüm, ince kıyılmış dereotu, maydanoz ve rendelenmiş soğanı koyup diderek yoğurun. İki yumurta kırıp yoğurmaya devam edin ve ince uzun köfteler yapın. Köfteleri önce una sonra çırpılmış yumurtaya son olarak galetaya bulayıp kızgın yağda kızartın.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kudret
Gönderdiği tarih : 13 Temmuz 2004

Arama


Günün Püfü

Tatlının şurubu iyice çekmesi için tatlı veya şuruptan birinin sıcak olmasına dikkat etmelisiniz.