Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Portakal Soslu Kek

(Portakal Soslu Kek nasıl yapılır)

Portakal Soslu Kek için kullanılan malzemeler :
3 adet yumurta
7 çorba kaşığı tozşeker
7 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 portakal kabuğunun rendesi ve suyu

Sosu için:
2 portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
5 yemek kaşığı tozşeker

Tarifi :
Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın. Sarıları tozşeker ile köpük haline gelinceye kadar çırpın. Beyazları kar haline gelinceye kadar çırpıp, un ve kabartma tozunu eleyin. Portakalın suyunu sıkıp, kabuğunu rendeleyin. Hamura ilave edin. Yağlanmış kalıba döküp, 180°C ısıtılmış fırında, 20-25 dakika pişirin. Kek fırından çıkınca, kalıptan çıkartın. 2 portakal suyu, 1 portakal kabuğu rendesi ve şekeri kaynatıp, sıcakken kekin üzerine gezdirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 16 Temmuz 2004

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.