Ana Sayfa > Et Yemekleri > Kuzu Kapama

(Kuzu Kapama nasıl yapılır)

Kuzu Kapama için kullanılan malzemeler :
5 parça kuzu eti
3 su bardağı et suyu
taze soğan
karabiber
tuz

Tarifi :
Etlerin üzerini tamamen örtünceye kadar soğuk su koyup, ocağın üzerine yerleştirin. Etlerin kaynamasına yakın ateşten alın. Susuz olarak başka bir tencereye koyun. Soğanların yeşil kısımlarını 5er santim kesip, doğrayın. Biraz et suyuyla 1 saat 15 dakika pişirin.

Yanında iç pilavla servis yapabilirsiniz. Artan et suyu ile pilav a da çorba yapabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : İç Baklalı Pilav
Kaç Kişilik : 5

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 30 Kasım 2003

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,019 saniyede oluşturuldu.