Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Baklavalı Kek

(Baklavalı Kek nasıl yapılır)

Baklavalı Kek için kullanılan malzemeler :
Baklava İçin:
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 yumurta
1 kabartma tozu
bir çimdik tuz
aldığı kadar un

Keki İçin:
3 Yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı ceviz
yarım kabartma tozu

Baklavanın Üstüne:
1 Su bardağı sıvı yağ

Şerbeti İçin:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su

Tarifi :
İlk önce derin bir kap içinde kek için yumurta ve şeker iyice çırpılır. Ceviz, un ve kabartma tozu eklenerek iyice çırpılır.

Ayrı bir yerde baklava malzemeleri karıştırılarak kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. elde edilen hamurdan 12 tane küçük top yapılır. yapılan toplar merdene yardımı ile küçük küçük açılır. Açılan hamurların arasına nişasta dökülerek 6 tanesi üst üste açılır. Bu 12 hamurdan 2 adet tepsi büyüklüğünde hamur elde edilir. Elde edilen hamurun biri tepsinin altına konur. Üzerine hazırlanmış olan kek kaışımı eşit miktarda dökülür, üzeri diğer hamurla kapatılır. Kapatılan baklava bir bıçak yardımı ile baklava şeklinde kesilir üzerine sıvı yağ dökülür ve fırına verilir.

Bu arada 4 bardak su ve şeker tencerede kaynatılır. Şerbet ılık, baklava sıcakken baklava üzerine dökülür. Soğuduktan sonra servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 12

Gönderen : BReZee
Gönderdiği tarih : 25 Temmuz 2004

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.