Ana Sayfa > Çorbalar > Kırlangıç Çorbası

(Kırlangıç Çorbası nasıl yapılır)

Kırlangıç Çorbası için kullanılan malzemeler :
300 gram (orta boy bir adet) Kırlangıç balığı
1/4 adet limon
1 çorba kaşığı sirke
4 diş sarımsak
1/2 konserve kutusu hazır garnitür(küçük boy)
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
½ demet dereotu (veya maydanoz)
tuz
karabiber

Tarifi :
Bir tencerenin içine balığı koyup suyla doldurun. İçine 1/4 limon, 1 adet kuru soğanın göbeği, 1 çorba kaşığı sirke ile yeterince tuz koyup kaynatın. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra balığı tencereden alıp kılçık ve derilerini ayıklayın. Hazır yarım kutu garnitürü tencereye ilave edin, ateşi kısın. Ayıklanmış balığın başını temiz bir tülbente sarıp tekrar tencereye koyun. Bu arada daha önceki işlem sırasında konmuş olan soğan ve limonun alınmış olmasına dikkat edin. Ayıklanmış balık etlerini çok küçük parçalara doğrayıp tencereye ilave edin, yeterince karabiber serpin, ince doğranmış sarımsakları ve bir çorba kaşığı tereyağ ilave edin. Ayrı bir kapta iki çorba kaşığı una tenceredeki sudan ilave ederek bulamaç haline getirin, yeterince inceltip tencereye tamamını dökün. Tencereye doğranmış dereotu ilave edip hafif ateşte 15-20 dakika pişirin.

Not1: Limonu ,çorbayı içerken isteğe göre sıkmanız tavsiye olunur.

Not2: Çorbayı indirdikten sonra, ayrı bir kasede bir yumurta ile bir limon suyunu çırpıp terbiye olarak ilave edebilirsiniz (bakınız, sos ve garnitürler bölümü).

Çorbaya uygun diğer balıklar: Balık çorbası her balıktan yapılabilir ancak aşağıdakiler en iyi lezzeti verir. İskorpit, Adabeyi , Öksüz, Trança (kafası), Lagos (küçük boy)

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : bronze_te
Gönderdiği tarih : 14 Ekim 2004

Arama


Günün Püfü

Yemek taşarsa yemeğin taştıgı yere hemen bolca tuz serpin. Ocak soğuyuncaya kadar öylece kalsın. Soğuduktan sonra kolayca temizlenir.