Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Renkli Patates Topları

(Renkli Patates Topları nasıl yapılır)

Renkli Patates Topları için kullanılan malzemeler :
1 kg patates
1 küçük havuç
2 yaprak marul
4 yemek kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı sıvı yağ
kırmızı pul biber
tuz
süslemek için maydanoz yaprakları

Tarifi :
Patatesleri haşlayalım ve soğumaya yakın kabuklarını soyup bir kabın içerisinde iyice ezelim. Havuçları patatesin üzerine rendeleyelim. Marulları ince kıydıktan sonra patates ve havuçla beraber iyice karıştıralım. Arzu ettiğimiz ölçüde tuz ilave edelim. Bu karışımdan yumruk büyüklüğünde toplar yapalım. Baş parmağımız yardımıyla topların üzerinde genişçe bir çukur açalım ve servis tabağına yerleştirelim. Sarımsakları iyice dövelim ve küçük bir kâsede yoğurtla karıştıralım. Bu karışımı patates çukurlarına pay edelim. Tavada sıvıyağla pul biberlerini hafifçe yakalım ve bunu da yoğurtların üzerine dökelim. Son olarak da maydanoz yapraklarını bu çukurların üzerine dikelim.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Et ve tavuk yemeklerinin yaninda salata niyetine servis yapabiliriz.
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : Serpil
Gönderdiği tarih : 24 Ekim 2004

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.