Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Kaşar Peynirli Patlıcan

(Kaşar Peynirli Patlıcan nasıl yapılır)

Kaşar Peynirli Patlıcan için kullanılan malzemeler :
3 patlıccan
5 diş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
50 g kaşar peniri


Tarifi :
Patlıcanlar ocakta veya fırında közlenip kabukları soyulur. Sarımsaklar tuzla ezilip içine zeytinyağı karıştırılır ve patlıcanlara ilave edilir. Bu karışım fırına dayanıklı bir kaba alınır ve üzerini kaplayacak şekilde kaşar peyniri rendesi dökülür. 180 derecede üzeri kızarana kadar 10 dakika pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Yaz
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 27 Ekim 2004

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,031 saniyede oluşturuldu.