Ana Sayfa > Tatlılar > Cevizli Güllaç

(Cevizli Güllaç nasıl yapılır)

Cevizli Güllaç için kullanılan malzemeler :
1.5 su bardağı toz şeker
1.5 kg süt
1 paket güllaç
1/2 çay bardağı gül suyu
400 g ceviz içi


Tarifi :
Bir tencereye süt ve toz şeker koyulup kaynatılır. sonra geniş bir tepside bu sütle güllaç yaprakları ıslatılır. Islanan yapraklar bir tepsiye dizilir ve arasına ceviz içi serpilir. kalan süt güllaç yapraklarının üzerine gezdirilir. İsteğe göre gül suyu da dökülüp soğuduktan sonra servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 27 Ekim 2004

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.