Ana Sayfa > Tatlılar > Badem Pare

(Badem Pare nasıl yapılır)

Badem Pare için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı pudra şekeri
1/2 su bardağı irmik
3 yumurta
yarım portakalın rendelenmiş kabuğu
50 g badem

Şurubu için:
1/2 kg tozşeker
2 su bardağı su
1/2 limon

Tarifi :
Şurubu hazırlamak için su, toz şeker ve limon suyu bir kaba alınıp karıştırılır. Kaynayınca ocaktan alınır ve ılımaya bırakılır.

Diğer tarafta Badem dışındaki bütün malzeme karıştırılır ve hamur haline getirilir. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine krem şanti torbasından ceviz büyüklüğünde kurabiyeler sıkılır.

Üzerlerine birer badem yerleştirilir ve önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında 22-28 dakika pişirilir. Fırından çıkan sıcak badem parelerin üzerine ılık şurup dökülür.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 27 Ekim 2004

Arama


Günün Püfü

Yoğurt yapacağınız sütü kaynamaya başladıktan sonra beş dakika süreyle büyük bir kaşıkla havalandırırsanız yoğurdunuz daha lezzetli olur.