Ana Sayfa > Zeytinyağlılar > Zeytinyağlı Kereviz

(Zeytinyağlı Kereviz nasıl yapılır)

Zeytinyağlı Kereviz için kullanılan malzemeler :
2 büyük kereviz
1 soğan
1 patates
2 havuç
1 su bardağı bezelye
bir miktar zeytinyağı
bir tutam veya 2 küp şeker
bir tutam un, tuz.

Tarifi :
Yayvan bir tencerenin dibine biraz yağ koyulur ve içine soğanlar iri şekilde doğranır. Üzerine soyulup limonlu suda bekletilmiş olan kerevizler iri olarak doğranır. Daha sonra küp şeklinde doğranmış havuçlar, patates ve son olarak bezelye koyulur. Üzerine bir miktar daha yağ gezdirilir ve üzeri kapanacak şekilde su koyulur ve bir tutam un serpilir, tuzu atılır ve kısık ateşte kapağı açılmadan pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 05 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.