Ana Sayfa > Zeytinyağlılar > Zeytinyağlı Havuç

(Zeytinyağlı Havuç nasıl yapılır)

Zeytinyağlı Havuç için kullanılan malzemeler :
1 kg havuç
2 soğan
2 diş sarımsak
1/3 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı bezelye
1/2 su bardağı sıcak su
2 çay kaşığı tozşeker
tuz


Tarifi :
Havuçlar temizlenip doğranır. Soğanlar doğrandıktan sonra yağın yarısı kullanılarak kavrulur. Soğanların içine doğramış sarımsaklar, havuç, bezelye ve pirinç eklenir. 2-3 dakika kavrulup yarım bardak su eklenir. Kısık ateşte 20-25 dakika pişirilir. Tuz ve şeker ilave edilir. Yemek ocaktan alındıktan sonra kalan zeytinyağı üzerine gezdirilir. İsteğe göre dereotuyla servis yapılabilir.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 27 Ekim 2004

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.