Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Cestır

(Cestır nasıl yapılır)

Cestır için kullanılan malzemeler :
1 yumurtanın sarısı
1 kibrit kutusu beyaz peynir
biraz kaşar peynir
yarım çorba kaşığı yoğurt
250 gr margarin (oda sıcaklığında)
1/2 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

Tarifi :
Tüm malzemelerimizi yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurup, hamuru merdane ile açıyoruz. Çaybardağı ile şekiller çıkarıp önce yumurta akına, sonra da susama batırıyoruz. Yağlanmış tepsiye dizip, 175C'deki fırına atıyoruz.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 27 Ekim 2004

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,024 saniyede oluşturuldu.