Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Peynirli Çubuklar

(Peynirli Çubuklar nasıl yapılır)

Peynirli Çubuklar için kullanılan malzemeler :
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 orta boy rendelenmiş soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
2,5-3 su bardağı un

Tarifi :
Malemeler karıştırılıyor ve yumuşak bir hamur elde ediliyor. hamur yarım saat buzdolabında bekletildikten sonra 0,5 santim kalınlığında açılıyor. 10 cm uzunluğunda ve 1 cm eninde çubuklar kesiliyor. Bu çubuklar yağlanmış tepsiye konuyor ve 175C fırında 20-25 dk. pişiriliyor.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 27 Ekim 2004

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.