Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Biber Çullaması

(Biber Çullaması nasıl yapılır)

Biber Çullaması için kullanılan malzemeler :
yarım kg çarliston biber
2 adet yumurta
yarım kase un
1 su bardağı sıvıyağ

Tarifi :
Biberleri fırında veya ateşte arkalı önlü közleyin. Kabuklarını soyup yıkayın ve iyice kurulayın. Biberleri önce çırpılmış yumurtaya batırıp çıkartın. Unun içine biraz tuz ekleyip karıştırın. Yumurtaya bulanan biberleri una bulayıp kızgın yağda kızartın. Servis yaparken arzuya göre sarmısaklı yoğurt kullanabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 27 Ekim 2004

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.