Ana Sayfa > Tatlılar > Ramazan Helvası

(Ramazan Helvası nasıl yapılır)

Ramazan Helvası için kullanılan malzemeler :
3 su bardağı un
4 çorba kaşığı toz antep fıstığı
250 g margarin
150 g pekmez
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
3 çorba kaşığı tahin
50 g dolmalık fıstık


Tarifi :
Margarin tencerede eritilir ve dolmalık fıstıklar renkleri deyişinceye kadar kavrulur. Bunun üzerine un ilave edilir ve kısık ateşte 20 dakika sürekli karıştırılarak kavrulur. Bir kabın içinde pekmez, şeker ve su karıştırılır. Un pembeleşince pekmezli karışım ilave edilip sürekli karıştırılarak helvanın suyunu çekmesi sağlanır. Helvaya 3 kaşık tahin ilave edilip 5 dakika daha kavrulur. Helva biraz dinlendikten sonra kaşıkla şekil verilir ve üzerine toz antep fıstığı serpilip servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 27 Ekim 2004

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.