Ana Sayfa > Tatlılar > Kayısı Marmelatlı Tart

(Kayısı Marmelatlı Tart nasıl yapılır)

Kayısı Marmelatlı Tart için kullanılan malzemeler :
1 paket margarin
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
4,5 su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
kayısı marmelatı

Tarifi :
Margarin küp küp kesilerek, şeker ve yumurta ile karıştırılır. Bu karışım un ve kabartma touma ilave edilerek, hamur haline getirilir. Bu hamurun çeyreği ayrılır ve kalanı yuvarlak bir fırın tepsisine elle bastırılarak yayılır. Üzerine kayısı marmelatı sürülür. Ayrılmış hamur ince şeritle haline getirilip tartın üzerine kafes yapılır. 180 derecedeki fırında hamurun üzeri pembeleşene dek pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 30 Ekim 2004

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.