Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Kestaneli Kurabiye

(Kestaneli Kurabiye nasıl yapılır)

Kestaneli Kurabiye için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı ezilmiş kestane şekeri
yarım su bardağı şeker
1 adet yumurta
150 g. margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
yarım çay kaşığı tarçın
2 su bardağı un
50 g. çikolata

Tarifi :
Toz şeker ve yumurta iyice çırpıldıktan sonra sırayla erimiş margarin, kabartma tozu, vanilin, tarçın, kestane şekeri ve un ilave edilerek yapışkan bir hamur elde edilir. Yağlanmış bir tepsiye bir kaşık ile konur. 200 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir. Üzerine eritilmiş çikolata akıtılarak servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 30 Ekim 2004

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.