Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Fındıklı Beze

(Fındıklı Beze nasıl yapılır)

Fındıklı Beze için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı yumurta akı
2 su bardağı toz şeker
1 paket şekerli vanilin
1 su bardağı kırılmış fındık (isteğe göre meyve de kullanılabilir)

Tarifi :
Şeker ve yumurta karışımı şeker eriyinceye kadar çok kısık ateşte karıştırılır. Ocaktan indikten sonra vanilin eklenip, mikserde yüksek devirde beyazlaşıncaya ve kıvam alıncaya kadar çırpılır. Fındık ilave edilip yağlanmış tepsiye kaşıkla aralıklı olarak konulur. Düşük derecedeki (100 derece) fırında 30-40 dakika pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 30 Ekim 2004

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.