Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Karnıyarık

(Karnıyarık nasıl yapılır)

Karnıyarık için kullanılan malzemeler :
5 patlıcan
3 çorba kaşığı tuz (suda bekletmek için)
250 ml (1 su bardağı) zeytinyağı
30 gr (2 çorba kaşığı) margarin
200 gr (2 orta boy) soğan (piyaz doğranmış)
200 gr kıyma
300 gr konkase domates
1/2 bağ maydanoz (ince kıyılmış)
1/2 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
5 sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlenmiş, süsleme için)
1 domates (dilimlenmiş, süsleme için)
250 ml (1 su bardağı) et suyu veya su

Tarifi :
Patlıcanların saplarını üzerlerinde iki santim kalacak şekilde kesin. Sap kısmındaki yaprakları tamamını koni biçiminde kesin. Patlıcanların alt kısımlarından da 1 cm kesin. Kabuklarını soyup, baş tarafından sonuna kadar derince çizin.

Bir kaba yarıya kadar su koyun. Tuzu karıştırın. Patlıcanları tuzlu suya koyup en az 30 dakika bekleterek acı suyunu bırakmasını bekleyin Sonra yıkayıp, kurulayın.

Bir tavada zeytinyağını kızdırın. Patlıcanları tavaya koyup, her iki yanı da, altın sarısı bir renk alıp patlıcanlar iyice yumuşayıncaya kadar kızartın.

Kızarmış patlıcanları tavadan alıp, kağıt peçete ya da mutfak havlusu üzerine çıkarın, fazla yağlarını süzdürün.

Fırınınızı 180 °C'ye getirip, ısıtın. Karnıyarığın harcını hazırlamak için, margarini bir tencerede eritin. Yağ kızınca soğanları ilave edip, sürekli karıştırarak, birkaç dakika, soğanlar yumuşayıncaya kadar sote edin.

Kıymayı ilave edip, birkaç dakika, kıyma suyunu bırakıp tekrar çekene kadar, sık sık karıştırarak pişirin. Domatesi katın ve birkaç dakika, domates suyunu bırakıp, tekrar çekinceye kadar pişirin. Tencereyi ateşten alın.

Kıyılmış maydanoz, tuz ve biberi ilave edip, karıştırın. Kızarmış patlıcanları bir tepsiye dizin. Patlıcanların ortasındaki yarıklara azırladığınız harcı doldurun. Domates dilimleri ve sivribiberleri harcı doldurduğunuz patlıcanların üzerine yerleştirip, süsleyin.

Et suyunu ya da suyu ilave edin. Tepsiyi fırına sürüp, patlıcanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25-30 bakika fırında pişirin.

Karnıyarıkları önceden ısıtılmış tabaklara aktarıp, üzerlerine pişme suyunu gezdirdikten sonra, sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 5

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 03 Kasım 2004

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.