Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Fasulye Diblesi

(Fasulye Diblesi nasıl yapılır)

Fasulye Diblesi için kullanılan malzemeler :
1/2 kilo Taze yeşil fasulye
2 orta boy kuru soğan
1 domates
1/2 su bardağı pirinç
75 gr. tereyağı
tuz
biber

Tarifi :
Takriben 500 gr. taze fasulye ayıklandıktan sonra 5mm. kalınlıkta doğranır, bir çay bardağı su eklenir. Yarım su bardağı (baldo) pirinç fasulyelerin üzerini örtecek biçimde serpiştirilir. Soğan küp-küp doğrandıktan sonra pirincin üzerine eklenir. Son olarak domates doğranıp, tuz ve karabiber eklenir ve kısık ateşte takriben 20 dk. kadar pişirilir. Bu tarif Karadeniz yöresine ait olduğundan ve daha lezzetli olmasından ötürü, pilav piştikten sonra, üzerine tereyağı yakılır. Tereyağı tercih edilmediği takdirde pilav pişirirken margarin kullanılabilir.

Yemeğin mevsimi : Yaz
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Özellikle ızgara tavuğun yanında yenmesi önerilir. Yanında ayrıca yoğurt yenilebilir.
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : Günnur
Gönderdiği tarih : 11 Kasım 2004

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.