Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Günnur’un İç Pilavı

(Günnur’un İç Pilavı nasıl yapılır)

Günnur’un İç Pilavı için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı su (yada etsuyu)
2 orta boy soğan
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı sarı üzüm
2 yemek kaşığı dolmalik fistik
75 gr. tereyağı (tereyağı yerine margarin kullanılabilir)
tuz ve bolca karabiber
bir tatlı kaşığı toz şeker

* Üzüm yerine doğranmış kuru kayısı yada erik değişik bir tad verir.

Tarifi :
Pirinç tuzlu sıcak suda enaz 15 dk. bekletilir. Bu arada tencereye biraz 25 gr. tereyağı yada margarin eritilir. Dolmalık fıstıklar tereyağında rengi koyu sarı oluncaya kadar kavrulur, sonra sırasıyla, kuşüzümü, sarı üzüm ve küp küp doğranmış soğan ilave edilerek, 5 dk. daha kavrulur. Soğan ve üzümler kavrulurken, suda bekletilmiş pirinç soğuk suda iyice yıkanır ve suyu süzülerek tencereye ilave edilir. Pirinç yıkanma suyunu iyice çekinceye kadar kavrulur. Tencereye su, tuz, karabiber ve şeker ilave edilip, tencerenin kapağı kapatılır. Su kaynamaya başlayınca, tencerenin altı iyice kısılır ve pilav dinlenmeye alınır. Pilav pişince üzerine tereyağı yakılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Her türlü et yemeği.
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : Günnur
Gönderdiği tarih : 11 Kasım 2004

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.