Ana Sayfa > Tatlılar > Acıbademli Şeftali Tatlısı

(Acıbademli Şeftali Tatlısı nasıl yapılır)

Acıbademli Şeftali Tatlısı için kullanılan malzemeler :
1 komposto şeftali
2 su bardağı şeftali kompostosu suyu
300 gr acıbadem kurabiyesi
1 kutu krem şanti
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tarçın
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta

Tarifi :
Krem şantiyi bir bardak sütle çırpın. İçine acıbademleri ufalayıp kariştirin. Cam bir kalıbı ıslatıp hazırladığınız karişimi dökün ve buzdolabında 1 saat bekletin.
Su, komposto suyu ve nişastayi tencerede karıştırıp kısık ateşte koyu bir sos haline gelinceye kadar pişirin. Sos soğuduktan sonra tarçını ilave ederek karıştırın.
Şeftalileri kalıptaki acıbademli karışımın üzerine dizip hazırladığınız sosu gezdirin. Dondurduktan sonra nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Yaz
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 11 Kasım 2004

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,030 saniyede oluşturuldu.