Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Ahtapot Kuşkonmaz ve Domates Salatası

(Ahtapot Kuşkonmaz ve Domates Salatası nasıl yapılır)

Ahtapot Kuşkonmaz ve Domates Salatası için kullanılan malzemeler :
300 gr. haşlanmış ahtopot
30 sap yeşil kuşkonmaz
30 parça kıyılmış domates
230 gr. yabani roka
2 diş kıyılmış sarımsak
10 fesleğen yaprağı
2 tutam taze kekik
6 çorba kaşığı
zeytinyağı
2 çorba kaşığı sirke
2 adet limonun suyu
60 gr ezilmiş siyah
zeytin
tuz
karabiber

Tarifi :
Ahtapotları ve 2 çorba kaşığı sarımsaklı zeytinyağını, fesleğenin yarısı ve taze kekikle karıştırıp 30 dakika boyunca kaynatın. Sonra, kuşkonmazları yarıdan kesip 5 dakika tuzlu suda kaynatın. Kıyılmış dometeslerin suyunu çıkarın.
Salatanın üzerine 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve sirkeyi dökün. Kuşkonmazları, ahtopotları ve kıyılmış domatesleri kalan yağla, limon suyuyla ve kıyılmış fesleğenin kalanıyla özenli bir şekilde karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin.
Not: Salataya sarımsak sürülmüş kızarmış ekmek parçaları, jambon ve mozzarella küpleri de ekleyebilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 11 Kasım 2004

Arama


Günün Püfü

Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin





Sayfa 0,029 saniyede oluşturuldu.