Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Ali Paşa Pilavı

(Ali Paşa Pilavı nasıl yapılır)

Ali Paşa Pilavı için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı et suyu
100 gr kıyma
1 diş sarımsak
1 soğan
1/2 su bardağı dolmalık fıstık
1 fincan antepfıstığı
1 kahve fincanı kuru izmir üzümü
tuz

Tarifi :
Soğanı rendeleyip tuz, sarımsak ve kıyma ile köfte harcı hazırlayın ve fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
Köfteleri ister tavada kızartın, ister suda haşlayın.
Üzümleri suda bekletip şişmesini sağlayın.
Antepfıstıklarını suda üç-beş dakika haşlayın ve kabuklarını soyun.
Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri yağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip biraz daha çevirin. Et suyunu köftelerle ve antepfıstığı ile birlikte pirince ekleyin. 15 dakika kadar kısık ateşte pişirken üzümleri ve tuzu ilave edin. Sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 11 Kasım 2004

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.