Ana Sayfa > Tatlılar > Ananaslı Sufle

(Ananaslı Sufle nasıl yapılır)

Ananaslı Sufle için kullanılan malzemeler :
6 çorba kaşığı ananas suyu
2 çorba kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı tozşeker
2 yumurta
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 çay bardağı light süt
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1/2 portakal kabuğu rendesi
tuz

Tarifi :
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Yarım su bardağı kapasiteli sufle kaplarını tereyağı ile yağlayın. Kalan yağı şeker ve yumurta sarısı ile köpükleşinceye dek çırpın. Portakal kabuğu rendesi, kabartma tozu ve elenmiş unu azar azar ilave edin.

Ananas suyu ve sütü mikserle karıştırın. Yumurtalı harcı azar azar ilave edin. 1 tutam tuzla çırpılmış yumurta aklarını ekleyip çırpmaya devam edin.

Karışımı sufle kaplarına dökün. Fırına verip 30-35 dk. pişirin. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 12 Kasım 2004

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,024 saniyede oluşturuldu.