Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Ayvalı Bulgur Pilavı

(Ayvalı Bulgur Pilavı nasıl yapılır)

Ayvalı Bulgur Pilavı için kullanılan malzemeler :
1 ayva
1 soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1.5 su bardağı su
1 su bardağı bulgur
1/2 çay kaşığı safran

Tarifi :
Ayvanın kabuklarını soyup çekirdekli kısımlarını çıkarın ve dilimleyin. Tencerede tereyağını eritip rendelenmiş soğanı ekleyerek pembeleştirin. Dolmalık fıstığı ekleyip kavurduktan sonra safranı ilave edin.

Tencereye 1.5 su bardağı su döküp kaynamaya bırakın. Su kaynayınca dilimlenmiş ayvaları ve bulguru ekleyip yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 12 Kasım 2004

Arama


Günün Püfü

Salatayı erken yapmanız gerekirse, bozulmaması için üzerine nemli bir bez örtün ve sosunu koymayın. Sofraya alırken sosunu ilave edin.