Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Ayvalı Esmer Bisküvi

(Ayvalı Esmer Bisküvi nasıl yapılır)

Ayvalı Esmer Bisküvi için kullanılan malzemeler :
1 adet ayva
1 çay bardağı tozşeker
1 su bardağı kepekli un
1+1/3 su bardağı un
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta
100 gr. margarin
1/2 paket kabartma tozu

Tarifi :
Ayvanın kabuğunu soyun. Çekirdek yatağını çıkardıktan sonra dilimleyin. Ayva dilimlerini ve çekirdekleri, şekerle birlikte tencereye aktarın. Kısık ateşte pişirin. Çekirdeklerini çıkardıktan sonra pişen ayvayı çatalla ezin ve soğumaya bırakın.

Kepekli unu, buğday nişastasını, tozşekeri, yumurtayı,margarini, kabartma tozunu, ve unun 1 su bardaklık kısmını bir kabın içine alın ve yoğurun. Hamurun çok yumuşak olması halinde geri kalan unu da katın. İyice yoğurduğunuz hamuru ikiye bölün. Unlanmış bir zemin üzerinde hamuru 3-4 mm kalınlığında açın.

Bir çay bardağı yardımıyla yuvarlak bisküviler kesin.Yağlanmış fırın tepsisine sıraladığınız bisküvilerin ortasına çok hafif bastırın. Çukurun içine ayva püresini koyun. 200 derecelik fırında 15 dakika pişirip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 12 Kasım 2004

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.