Ayvalı Humus için kullanılan malzemeler :
300 gr nohut
500 gr tahin
4-5 diş sarımsak
1 adet ekmek ayvası
yarım limon suyu
2 tatlı kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı bal
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
tuz
Tarifi : Nohudu bir gece önceden tuzlu suda bekletin. Ertesi gün düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede yaklaşık 1 saat pişirin. Tencereden aldıktan sonra kabuklarını ayırın. Blendırda veya çatalla iyice ezin.
Tahin, dövülmüş sarımsak, tuz, bir çorba kaşığı şeker, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve limon suyunu ılık nohuda karıştırarak ekleyin.
Ayvanın kabuklarını soyup ince rendeleyin. Bir kapta 2 çorba kaşığı zeytinyağında 10 dakika kadar öldürün. Tuz, pul biber, bal, 1 kaşık şeker ilave edip nohutların üzerine dökerek servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Sonbahar Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 8
Gönderen : MeLTeM Gönderdiği tarih : 12 Kasım 2004