Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Ayvalı Pilav

(Ayvalı Pilav nasıl yapılır)

Ayvalı Pilav için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı pirinç
1 ayva
2 soğan
300 gr kestane
150gr ceviz
3 çorba kaşığı çam fıstığı
2 çorba kaşığı tozşeker
2 tatlı kaşığı tarçın
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 limon suyu
3 su bardağı sıcak su
birkaç dal maydanoz
tuz
karabiber

Tarifi :
Pirinci sıcak tuzlu suda diri kalacak şekilde başlayıp süzün. Ayva ve soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. Ayvaları limon suyu ile ovun.

Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan, ayva ve çam fıstıklarını pembeleşinceye kadar kavurun. Sıcak su,tozşeker, tarçın, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Pirinci ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin

Kestaneleri haşlayıp kabuklarını soyun. İri iri doğradıktan sonra pilava ilave edip karıştırın. Üzerine kağıt örtüp kapağı kapalı olarak kısık ateşte demlenmeye bırakın. Servis tabağına alıp ince kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Sonbahar
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 12 Kasım 2004

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.