Ana Sayfa > Tatlılar > Ayvalı Rulo

(Ayvalı Rulo nasıl yapılır)

Ayvalı Rulo için kullanılan malzemeler :
250 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
6 su bardağı un

iç malzemesi :
2 adet iri ayva
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
6 yemek kaşığı toz şeker

Tarifi :
İç malzemesini hazırlamak için ayvaları soyup iri rendeleyin. şeker ile birlikte kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Tarçın ve cevizi ekleyip soğumaya bırakın.

Diğer yanda hamur malzemelerini yoğurma kabına alın. İçine iki yemek kaşığı pudra şekeri katarak hamuru yoğurun. Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Her parçayı yarım cm kalınlığında açın ve 8 eşit parçaya bölün. Geniş kısmına hazırladığınız içten 1 tatlı kaşığı yerleştirin. Rulo şeklinde kavurun.

Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 180 derecede ısıtılmış fırında açık pembe renkte kızartın. Sıcakken pudra şekerine bulayın. Servis tabağına alıp üzerine kalan pudra şekerini eledikten sonra servise sunun.

Yemeğin mevsimi : Sonbahar
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 12 Kasım 2004

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,038 saniyede oluşturuldu.