Ana Sayfa > Soslar > Ruy Sos

(Ruy Sos nasıl yapılır)

Ruy Sos için kullanılan malzemeler :
3 patates (haşlanmış)
1 tutam safran
3 diş sarmısak
1 su bardağı zeytinyağı
3 yumurta sarısı (çiğ)
2 yemek kaşığı salça tuz

Tarifi :
Yumurta sarılarını zeytinyağı ile çırpın. Patatesi rendeleyin. Hazırladığınız karışıma ekleyerek telle karıştırın. Salçayı ilave ederek çırpın. Karışıma zeytinyağı ve tuz ekleyin. Sarmısak ve safranı havanda döverek sosa ekleyin.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 13 Kasım 2004

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.