Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Balıklı Bohça

(Balıklı Bohça nasıl yapılır)

Balıklı Bohça için kullanılan malzemeler :
10 kare milföy hamuru
400 gr hamsi
1 soğan
1 kahve fincanı margarin
3 yumurta
4-5 dal maydanoz
2 çorba kaşığı yoğurt
tuz
karabiber

Tarifi :
Milföy hamurunu buzluktan çıkarın. Balıkların kafalarını ve kılçıklarını ayıklayıp yıkayın. Küçük parçalar halinde doğrayın. Yumurtaların ikisini katı haşlayıp dilimleyin. 1 yumurtayı ayrı bir kasede iyice çırpın. Soğanı ince ince kıyın, maydanozu yıkayıp doğrayın.

Margarini tavada eritip doğranmış soğan ve balıkları ekleyin. 5-6 dakika kavurup derin bir kaseye alın. Haşlanmış yumurta dilimleri, maydanoz, yoğurt, tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın.

Milföy hamurlarını düz zemine yayıp hazırladığınız balıklı karışımı üzerlerine paylaştırın. Bohça şeklinde katlayıp kenarlarını yapıştırın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 5

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 13 Kasım 2004

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.