Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Balıklı Krep

(Balıklı Krep nasıl yapılır)

Balıklı Krep için kullanılan malzemeler :
2 çorba kaşığı un
1 yumurta
karabiber
4 çorba kaşığı süt
150 gr füme somon
4 çorba kaşığı süt kreması
1 salatalık
2 tatlı kaşığı limon suyu
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 demet dereotu
50 gr havyar
tuz
kızartmalık yağ

Tarifi :
Un, süt ve yumurtayı karıştırın. Oluşturduğunuz hamuru 30 dakika kadar dinlendirin Yapışmaz bir tavada yağ ısıtın ve iki tane krep pişirin. Kreplerin soğumasını bekleyin.

Füme somonları eşit olarak kreplerin üzerine yayın. Kenarlarında boşluk kalmasına dikkat edin. Süt kremasını tuz ve karabiberle tatlandırın. Kremayı somonların üzerine sürün. Krepleri rulo yapıp alüminyum folyo ile kaplayın. 45 dakika buzlukta bekletin.

Salatalığı yıkayıp kabuğunu soymadan dilimleyin. Sıvıyağ, limon suyu, tuz ve karabiberden bir marinat oluşturun.

Dereotunu yıkayıp ayıklayın. Sap kısımlarını kesip kalan kısımlarını ince ince kıyın. Krep rulolarını dokuz ince dilim halinde doğrayın. Tabaklara üçer dilim yerleştirin. Marinatı üzerinde gezdirin. Dereotu, salatalık, havyarla süsleyin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 13 Kasım 2004

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.