Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Barbunya Printaniye

(Barbunya Printaniye nasıl yapılır)

Barbunya Printaniye için kullanılan malzemeler :
1 kg barbunya
4 adet domates
1 adet patlıcan
3 adet patates
1/3 bardak zeytinyağı
yarım demet maydanoz
3 diş sarımsak
3 tane yeşil sivri biber
1 tatlı kaşık kekik
1 adet defne
tuz
karabiber

Tarifi :
Balıkları temizleyip yıkayın. Tüm soyulmuş patlıcan ve patatesleri 1 parmak kalınlıkta yuvarlak dilimlere, soğan, sarımsak, yeşil biber ve 2 domatesi de ufak parçalara doğrayıp fırın tepsisine veya güvece yerleştirin.

Kıyılmış maydanoz, defne, kekik, tuz, karabiber, zeytinyağı ve limonu da ilave edin. Bunların üzerine barbunyayı yarıya kadar gömerek yerleştirin. Orta ısılı bir fırında pişirin. Limon ilavesiyle servise sunun.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 13 Kasım 2004

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,018 saniyede oluşturuldu.