Bernez Soslu Kuşkonmazlı Dana için kullanılan malzemeler :
yarım kg taze haşlanmış kuşkonmaz,
560 gram dana bonfile
sos malzemesi:
1 adet kuru soğan (ince kıyılmış)
10 adet ezilmiş tane karabiber
1 kahve fincanı estragon sirkesi
2 çorba kaşığı su
4 adet yumurta sarısı
500 gram tereyağı
1 adet limon suyu
1 çorba kaşığı kıyılmış estragon
bir miktar tuz
Tarifi : Sirke, soğan ve tane karabiberi bir kaba koyup, ağır ateşte kaynatın. Sirke az bir miktar kalınca ateşten alarak ılıtın. İçine tuz, limon suyu ve yumurta sarısını ilave edin. Çırpma teliyle karıştırın.
Kabın altına sıcak su koyun. Yumurta iyice kabarıp koyulaşıncaya kadar pişirmeden çırpın. Daha sonra kabı sıcak sudan çıkararak, ılık hale gelinceye kadar karıştırın. Eritilmiş ılık tereyağını sicim gibi akıtarak, telle devamlı karıştırarak yumurtaya yedirip süzdürün. İçine kıyılmış estragon ilave edin.
Dana bonfileyi 8 parça madalyon şeklinde ızgarada pişirin. Servis tabağına iki adet pişmiş madalyon, yanına sıcak kuşkonmaz ve sos koyun. Sıcak sıcak servis yapın.
Not: Estragon bir çeşit adaçayı. Yapraklarının sirkede bekletilmesiyle ise estragon sirkesi yapılıyor. Türkiye'de ise yabancı ürünler satan bazı şarküteriler dışında bulunması oldukça zor.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : MeLTeM Gönderdiği tarih : 13 Kasım 2004