Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Beşamel Soslu Ispanak Böreği

(Beşamel Soslu Ispanak Böreği nasıl yapılır)

Beşamel Soslu Ispanak Böreği için kullanılan malzemeler :
2 tane yufka
1/2 kilo ıspanak
1 büyük soğan
yeteri kadar tuz
karabiber
2 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar peyniri
1 tane yumurta

sosunun malzemesi:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı peynir
1 yumurta

Tarifi :
Ispanakları ayıklayıp yıkayın ve süzgeçte suyunu iyice süzün, piyazlık olarak doğradığınız soğanla karıştırarak içine karabiber koyun.

Daha sonra yufkaları açarak dörde bölün. Yufkaların üzerine ıspanak koymadan önce bir yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlayın. Ardından içine ıspanak serperek geniş tarafından sarın ve gül böreği gibi kıvırarak tepsiye dizin.

Sosunun hazırlanışı:
2 kaşık unu 1 kaşık margarinle hafif kavurun, sütü azar azar ilave ederek muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.

Hafif soğuyunca içine yumurta kırarak iyice karıştırın. Böreklerin üzerine eşit olarak koyup, peynir serpin. 200 derecede 25 dakika pişirin. Sıcak olarak ikram edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 13 Kasım 2004

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.