Ana Sayfa > Tatlılar > Bezeli Ayva Tatlısı

(Bezeli Ayva Tatlısı nasıl yapılır)

Bezeli Ayva Tatlısı için kullanılan malzemeler :
1 ayva
1 su bardağı krem şanti
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tozşeker
1 çay bardağı su
2 paket beze
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 paket hazır çikolatalı sos

Tarifi :
Ayvanın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Bir tencereye alıp üzerine şeker ve su ekledikten sonra ayvalar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.

Bezeleri ılık sütle ıslatıp servis tabağına dizin. Bezelerin üzerine krem şanti sürüp pişirdiğiniz ayva parçalarını yerleştirin ve ceviz serpin. Bezeler bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. Hazırladığınız tatlıyı bir gece buzdolabında bekletin. Üzerine çikolatalı sos dökerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 20 Kasım 2004

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.